EZ EGY TESZT OLDAL!!!
FAQ
Lista


jelszó nélküli log pontosításaeTiGeR, 2015.04.23 17:19
egyesület [4/3], új
Ahány ember, annyiféleképp értelmezik a "Jelszó nélküli log"-ot. Vannak indokolt esetek (amikor mondjuk el van ázva a logbook vagy hiányzik a multi egyik pontja), de sokan a helyszín felkutatását is már megtalálásnak gondolják. Nincs egységes álláspont, és nincs szabály, hogy az ilyen típusú logokat mikor kell elfogadni a rejtőnek, és mikor nem. Tudom, ezt nem egyszerű meghatározni/körbeírni, de akkor is jó lenne valami útmutató vagy leírás hozzá. Ezért a javaslatom az, hogy a leírásban ezt jó lenne kiegészíteni/pontosítani, hogy a rejtők hogyan járjanak/járhatnak el az ilyen esetekben.
Jelen esetben valaki elfogadja a helyszín felkutatását, valaki pedig ragaszkodik a láda megtalálásához. Nincs egységes álláspont, pedig ez sok nézeteltérést megakadályozna. A ládakeresésnél csak ennyi szerepel: "Ha csak arra jártál, de a ládát nem kerested, akkor ne használd ezt, hisz a játék a láda kereséséről szól." Ez kicsit félreérthető, mert mi van azzal az esettel, amikor a játékos keresi a ládát (nem csak arra járt), de nem találja?! Vagy ha valami miatt (sár, hó, kutya, muglik, stb) nem tudja megközelíteni a ládát? Ezt a rejtő elfogadhatja? A játékos logolhat ilyen esetben jelszó nélkülit? A leírás erre nem tér ki, pedig jó lenne.
eTiGeR2015.04.24 07:17:14
Nehéz ezt behatárolni, de talán EZ kiindulópontnak jó lesz. De igazából szerintem ennyi kiegészítés is bőven elég lenne: "Ha kerested a ládát, de valamiért nem találtad, akkor ne használd ezt, hiszen ez a játék a láda kereséséről és megtalálásáról szól. A helyszín felkutatása nem elegendő, hiszen a pont csak akkor jár, ha a ládát is megtaláltad."
Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]