EZ EGY TESZT OLDAL!!!
FAQ




XXIII. Geocaching Fesztivál és Verseny - Kővágószőlős

2011. szeptember 24. szombat


ugrás a versenyerdményekhez

Kedves versenyszellemmel megáldott és/vagy közösségbe vágyó barátunk! Szeretettel invitálunk az idei őszi versenyre, ezúttal a déli végekre, a Mecsekbe. A nyári versenyen megindult "fesztivál"-hangulat megidézésének jegyében igyekszünk mindenféle egyéb programról is gondoskodni a verseny előtt, alatt és után, úgyhogy ha csak erre vágysz, akkor is itt a helyed!

Bázis: Kővágószőlős - Papkert [ N 46° 4,981' E 18° 7,743']

Helyszín/Környék: Kővágószőlős és vonzáskörzete, pl. Cserkút. Előbbi a vándorok.hu oldalon is fellelhető. Ide kattintva pedig egy csodaszép videót tekinthettek meg a verseny területéről.

Megközelítés: a falu délnyugati részén található a plébánia, lakott területen, tehát személyautóval ide lehet jutni minden nehézség nélkül. Parkolással kapcsolatos részletek később érkeznek.
Amennyiben tömeges közlekedéssel tervezed megközelíteni a helyszínt, a Pécsről érkező távolsági busz menetrendjét itt találod.

Szállás: az alábbiakban kővágószőlősi és cserkúti szálláshelyeket ajánlunk figyelmedbe.

Kővágószőlős


Kemencés Vendégházak - a versenyre szállást foglalók 10% kedvezményt kapnak a szállás árából.
Mecsek Vendégház - legalább 2 éjszakás szállásfoglalás esetén 10% kedvezmény érvényesíthető.
Zsongorkő, Százéves Vendégház - itt szeptemberre egy vadonatúj ház is elkészül 4 darab kétágyas szobával. Kedvezmény telt házas foglalás esetén érvényesíthető megegyezés alapján (mindkét épületnél igénybe vehető).
Még egy szállás: Négy Évszak Vendégház

Cserkút


Vackor Vendégházak - minimum 2 éjszaka foglalása esetén igénybe vehető kedvezményes árak/éj: 3000 Ft/felnőtt,
2500 Ft/gyerek (4-12 éves), 1500 Ft/baba (0-3 éves).
További cserkúti szállások ezen az oldalon a menü alatti felsorolásból tetszés szerint választhatók. Legalább 2 éjszakás foglalás esetén itt is érvényesek a kedvezményes árak/éj: 3000 Ft/felnőtt, 2500 Ft/gyerek (4-12 éves), 1500 Ft/baba (0-3 éves).

Pajta Szálló


További szállás lehetőségek Kővágószőlősön:

Ingyenes szállás az iskola két termében:

Ne készüljetek fényűző luxusra. Régi ágyak, öreg ágybetétekkel. Ágynemű, törülköző nincs, viszont wc, fürdési lehetőség, konyha - hűtővel és tűzhellyel - rendelkezésre áll.

Olcsó szállás: 900 Ft/fő/éjszaka

Ifjúsági táboroztatásra használt szobák. Szobánként 5 db emeletes ágy, szobánként saját wc és zuhanyzó.

Minden további információval, a foglalással kapcsolatos részletekkel H. Gábor szolgál.


PROGRAM

2011. SZEPTEMBER 23. PÉNTEK - Before party meglepetésekkel - érdemes lesz aznap érkezni!

18:00-tól: Lepénysütő verseny - a megjelentek számára a részvétel kötelező! :)
Az MGKE jóvoltából minden hozzávalót megkaptok, azt szépen összegyúrjátok, megdagasztjátok, megkelesztitek és végül kemencében kisütitek. Tejföl, sajt, fokhagyma és egy kis sonka is lesz feltétnek, egyéb extrákkal mindenkinek magának kell készülnie, ha akar.

Természetesen a zenés-táncos mulatozás sem maradhat el, a torokba- (karaoke) és a talpalávalóról SylverRat + Bogee gondoskodik.

2011. SZEPTEMBER 24. SZOMBAT - Verseny és fesztivál, programok kicsiknek és nagyoknak

9:00 - Verseny gyalogos és családi kategóriában

A feladat a gyalogos és a családi kategóriában is hasonló: 25-30 kihelyezett pontból tetszőleges sorrendben legalább 17, illetve a családi kategóriában legalább 12 pont felkeresése és megtalálása.

Figyelem! Mindkét kategóriában lesz kötelezően érintendő pont! A gyalogos kategóriában 2, a családi kategóriában pedig 1 ilyen pontra készüljetek! A többlet megtalálásokat nem jutalmazzuk.

Rajt
09:00 órától lehet elrajtolni. Aki mindkét kategóriában szeretne indulni, annak először a gyalogos kategóriát kell teljesítenie, és csak utána állhat rajthoz a családiban!

Beérkezés
Legkésőbb 17:00 óráig még azoknak is, akik mindkét kategóriában indulnak. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

Programok napközben a bázison - nem csak gyerekeknek!

Folyamatosan: gyöngyfűzés, népművészeti játékok

17:00 - Turka, a táncoló kecske, avagy Zsuzsi néni kecskéje
Dramatikus népi játék a sokaság és Zsuzsi néni örömére - eredeti népi játékokból - ezt hozzuk mi - és a sokaság jókedvéből - ezt hozzátok Ti - kerekedik ki a mulatság. Az interaktív játékot a szövegre épített improvizációk teszik élvezetessé mindig az adott közönség számára.
Zsuzsi néni szerepében (úgy is, mint hiteles jövőkép) Szabó Zsuzsa bábművész látható, a talpalávalót pedig válogatott zenészek húzzák.

Eredményhirdetés és sorsolás: terv szerint 18:00-kor.

Az eredményhirdetés után nem kell sietve hazaindulni: ha az idő engedi, tűz mellett beszélgetve mindenki megsütheti a magáét - érdemes lesz maradni!

2011. SZEPTEMBER 25. VASÁRNAP

Versenypontok beszedése - önkéntesek segítségét örömmel vesszük, és előre is köszönjük! :)

Akit valamiért a fenti lehetőség nem hoz lázba, az kipróbálhatja magát függőlegesben, Ég és Föld között a Nyugati sziklafal (GCfal1) ládánál. Előre is köszönjük a közreműködést Csuhásnak és Lelcachenek , aki felajánlotta segítségét :). Mászáshoz való felszerelés korlátozott számban rendelkezésre áll majd, de ha van sajátod, hozd!


JELENTKEZÉS ÉS NEVEZÉSI DÍJ

Előnevezéssel és előreutalással 1.500,-Ft/GPS (/csapat), MGKE tagoknak: 1.000,-Ft/GPS (/csapat)
(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)
A jelentkezési form kiszámolja a végösszeget, kérjük, hogy ezt a végösszeget utaljátok az egyesület számlájára:
Erste Bank: 11600006-00000000-13015547
Előnevezési határidő: 2011. szeptember 18. 24:00

Kérjük, hogy az átutalás megjegyzés rovatába tüntessétek fel a felhasználónevet és a user ID-t, valamint az "előnevezés" hivatkozást, ezzel is megkönnyítve a befizetések feldolgozását.
A beérkezett utalásokról rendszeres időközönként listát teszünk közzé a geocaching fórumon.
Amennyiben a verseny előtti utolsó napokban sem szerepeltek a listában, az átutalási bizonylatot, vagy annak bankszámla-kivonatos igazolását hozzátok magatokkal.
Kérjük a nevezési lap megjegyzés rovatába jelezzétek, hogy jöttök e a pénteki mulatságra.

Helyszíni nevezés esetén a nevezési díj 2.000,-Ft/GPS (/csapat), MGKE tagoknak: 1.500,-Ft/GPS (/csapat)
(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen!)


Egy nevezéssel mindkét kategóriában el lehet indulni egymás után (ebben az esetben először a gyalogos kategóriát kell teljesíteni).
A nevezési díj geomenüt nem tartalmaz, azt külön kell megrendelni, ára 1000,-Ft/adag

Geomenü
Legényfogó leves (tejfölös, citromos leves, sok zöldséggel és némi csirkehússal)
Baconba tekert sült csirkemell, rizzsel és vegyes zöldsalátával (a salátához kétféle öntet lesz: kapros-joghurtos vagy olívaolajos-balzsamecetes).


DÍJAZÁS

Mindkét kategória első helyezettje kupával és oklevéllel, a második és harmadik helyezettek pedig oklevéllel térhetnek haza. Az ajándékokat az összes szabályosan teljesítő versenyző között sorsoljuk ki!


VERSENYSZABÁLYZAT

Családi kategória: azok a csapatok indulhatnak a családi kategóriában, ahol legalább egy 14 év alatti gyerek (1997. szeptember 23-án vagy később született), vagy legalább egy nyugdíjas is teljesít 12 pontot.
A családi kategóriát csak kellő érdeklődés esetén (minimum 5 nevező) rendezzük meg.

A pontokat a rajtnál feltöltjük a versenyzők GPS-ére vagy PDA-jára - azaz nevezésenként 1 készülékre! -, az óra ettől a pillanattól indul. PDA-val való indulás esetén a pontokat memóriakártyára töltjük a megszokott formátumokban (mps, gdb, gpx, wpt), ActiveSync nincs. Pontfeltöltésre nem alkalmas GPS-szel indulók a koordinátákat írásos formában kapják meg, számukra az óra a pontok bepötyögése után indul.

A helyszínen korlátozott számban lehetőség lesz ingyenes GPS-kölcsönzésre (eTrex Legend Hcx). Kérjük, hogy a nevezésnél jelezd a kölcsön GPS igénylését, és a versenyre hozz magaddal egy fényképes igazolványt.

A találatok és a szabályok betartásának ellenőrzését egyrészről az úgynevezett MultiMátrix biztosítja, másrészt a GPS készülékben rögzített track. Célbaérkezéskor a versenyző GPS készülékéről ellenőrzés céljából a rendezők letöltik az út közben rögzített tracket. A track rögzítése és annak értékelhető mivolta a versenyző felelőssége! A track rögzítéséhez célszerű indulás előtt törölni az aktív track memóriát, kikapcsolni az útontartás funkciót, bekapcsolni a trackrögzítést, a mintavételezés pedig távolság alapú legyen, kb. 4 méteres közökkel. A helyszínen segítünk a pontos paraméterek beállításában. PDA-val és más nem kézi GPS-szel navigálóktól a tracklogot mps, gdb, plt formátum egyikében kérjük, ha nem ilyen, nem tudjuk értékelni az eredményt. A tracklog nélkül (vagy nagyon hiányos loggal) érkezők eredményét sem tudjuk figyelembe venni!
(Kérjük, hogy aki nem GARMIN GPS-szel (vagy Foretrex/Forerunner készülékkel) érkezik, az hozzon magával megfelelő soros vagy USB-kábelt! Köszönjük!)

Előírások

- A fokozottan védett természeti területeken a jelzett turistautakról, kerékpárutakról letérni tilos.
- A környezet- és természetvédelmi szabályok betartása kötelező.
- Tüzet gyújtani, szemetelni tilos!
- A feltételek be nem tartása természetvédelmi bírság kiszabását eredményezheti.

Kérjük, hogy a rendezvény idején (is) fokozottan ügyeljetek a leírtak, valamint a hatályos törvények és jogszabályok betartására, különös tekintettel a természet és az erdő védelmére! A természetvédelmi törvény szerint minden természetes és jogi személy, valamint más szervezet kötelessége a természeti értékek és területek védelme. A terület védett természeti értékeinek veszélyeztetése, károsítása, elpusztítása, védett élő szervezet, életközösség élőhelyének, illetőleg élettevékenységének zavarása szigorúan tilos!
Az egyes versenyzők által elkövetett jogsértésekért a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület nem vállal felelősséget.
A szabályok be nem tartása kizárást vonhat maga után.

Figyelem!

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! Kérjük mindenki a saját erőnlétének, gyakorlottságának megfelelően válasszon útvonalat! Külön felhívnánk a figyelmet a Versenylapon feltüntetett szabályokra. Kérjük azok elolvasását és betartását. A szabályok betartását a verseny területének bármely pontján mozgó ellenőrök felügyelhetik. A versenyen történő indulás a fenti feltételek elfogadását jelenti.
Kutyát vinni a verseny egész területére csak pórázon és szájkosárral szabad!

A versenyen való részvétel kizárólag a hivatalos Versenylap birtokában lehetséges, melyet a helyszínen, a regisztráció során adunk át.


Mindenkit szeretettel várunk Kővágószőlősre!

A verseny  eseményládaként a geocaching.com oldalon is megtalálható!

Akiknek az ajándékokat köszönhetjük:


FŐDÍJ: 1 DB GARMIN MONTANA 600 gps a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület felajánlásában

magpet és a Geochallenge Bt támogatásával
 

montana


30.000 forint értékű utazási utalvány a Quaestor felajánlásában


Cappuccino-k és forró csokik a Grancafé, valamint HVH szörpök a HVH Bt. fejalánlásában H. Gábor jóvoltából

GRANCAFÉ


A BUSZESZ Zrt jóvoltából ásványvizek és WATT Energiaitalok


3*15 da facoin, Cactus és a facoin.hu felajánlásában.



Csokoládék a Csoki Savaria Kft. felajánlásában, somzol jóvoltából

 



3 db Beurer PM 26 Pulzusmérő óra a Weltechmed Kft felajánlásában, ludens jóvoltából

Beurer PM 26


1 pár aktiválható dögcédula Travel Bug regisztrálásához a rendezőség felajánlásában

travelbug


Egy fő részére ingyenes nyelvvizsga lehetőség a BME Nyelvvizsgaközpontban, a nyertes által választott nyelven és szinten.
zákány közreműködésével


Hátizsákok 1. 2., kulacs és impregnálószer a TREXPERT Túrabolt felajánlásában.

TREXPERT


Egy-egy darab Maxpedition Rat Wallet övtáska megtömve apró praktikus hidegfém termékekkel, a gyalogos kategória első és utolsó helyezettjének

syaky és a Hidegfém Online Késbolt felajánlásában.


Geocaching kegytárgyak Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület felajánlásában
 

 


Villányi borok Jevica és Gyuszi jóvoltából

 


5.000 forint értékű könyvutalvány

L.L. kessertársunk felajánlásában


Royal Balaton Golf & Yacht Club, Balatonudvari felajánlásában

néhány darab egy alkalomra szóló golf oktatás.


A cserkúti Pajta Szálló tulajdonosa felajánlásában saját készítésű lekvár, gyógytea és aszalt gyümölcs.


totzoli65 jóvoltából egy db hátsó csomagtartóra szerelhető kerékpáros táska


Egy éves előfizetések az OVER életmód magazinra


Két üveg konyak, az egyik egyenesen Szibériából, Fil jóvoltából


Egy darab regisztrálatlan Coin Maczy játékostársunk felajánlásában


Yoman felajánlásában 15 db facoin.



Versenyeredmények


Családi kategória
helyezéseredményNickrajtszámrajtidőcélidő
11:39Ninja Family24211:1512:54
21:41Totti24412:0313:44
31:51kíváncsifáncsi24613:0915:00
42:02Tanker0072179:5711:59
52:28Geokinga és Abacus24011:0213:30
62:47Mira2009:1111:58
72:54Kukucska23610:4413:38
83:09Tosza197323110:2313:32
93:13Fuzbal24512:4716:00
103:23Rorizo22210:0513:28
103:23Bazsogeleba22310:0513:28
123:26matefy csalad24813:3016:56
133:34Piás2139:3613:10
143:39Babe22110:0413:43
153:44Eszti és Robi2089:1813:02
163:45Terdik család2079:1713:02
163:45Csuhás24910:2114:06
183:58BiharyG2059:1613:14
194:01Csicsina22910:2114:22
204:04szvendre2019:1113:15
204:04Maczy2129:3413:38
224:12Belga2359:5014:02
234:13Dius2479:0413:17
244:14pgyp22510:0814:22
254:21Gabcsi & Zoli24311:5716:18
264:33Tótheszter22010:0214:35
274:44ssophie25012:0016:44
284:45kolibri2099:1914:04
284:45Nagymisi2169:5814:43
304:46Szentes82189:5814:44
314:52büfés2109:2014:12
325:03Sucuka23010:2215:25
335:04Bope22810:2015:24
345:08Anettnori22410:0615:14
355:14SylverRat+Bogee22710:1115:25
365:15Fil23911:0716:22
365:15Balee22610:0915:24
385:17Gombalepke23410:3715:54
395:20Safc23210:3215:52
405:22Riki23310:3215:54
415:24Geodorka és kissyfur8024111:0516:29
425:37Luxi692159:4215:19
435:39Domos23810:5616:35
445:40Fakopács23710:5416:34
455:45Jevica és Gyuszi2149:4215:27
465:54FCsaba2069:1615:10
476:03Apo69 (hazamentek)2049:3015:33
486:15Bubuka21910:0016:15
496:24Bojsza család2039:1415:38
506:28Rife és Kisrife2119:2615:54


Gyalogos kategória
helyezésNickeredményrajtidőcélidőrajtszám
1macikupac, Mikulás, FonteJr1:5410:4312:37165-167
2VP2:159:0911:24104
3Dakota202:2810:4013:08161
4Áron2:2910:0512:34145
5sirgalahad, lelcache2:328:5811:30100, 101
6Kukucsi és Petibá2:3410:0512:39144
7Attibati2:509:1212:02112
8tudo3:029:2112:23118
9fa-peti3:3413:2416:58170
10mátéfy ádám, scele, kíváncsifáncsi3:389:0812:46107-109
11Katajani3:499:0012:49103
12Qtya4:089:3113:39125
13Csizmások4:1010:3114:41158
14Fazék4:2511:4116:06172
15AIR4:349:4614:20133
16Gusty4:399:3714:16129
17szipeti4:409:3614:16128
18Kakukkos és Hajszál4:439:1213:55111
19jspanyik4:549:1414:08115
19Mr Zerge4:549:1414:08116
21reprocesszor4:569:1414:10114
22Balázs805:039:4514:48134
23yano6ard5:118:5914:10102
24Mercsi5:1510:4015:55162
25Access Denied5:169:2914:45123
25Kurudisease5:169:2914:45124
27Firesanyi5:2110:0615:27146
28Sanyi Angyalai5:2410:3716:01171
29rsp5:2510:0815:33149
30Ede5:3110:2515:56152
31Pet5:3210:0715:39147
32Gyros5:359:4015:15131
32ProdG5:359:4015:15132
34Mr. Fülixáj5:369:4515:21105
35Mukijames5:389:5415:32139
36zeus5:409:4015:20130
37Kokó5:4110:5216:33168
38Lepke5:449:4715:31135
39Kadorca5:4510:4116:26164
39Rotty5:459:4715:32136
41totzoli655:4610:4016:26163
42Tutuk5:5410:0215:56143
43CacheFinder5:5510:3116:26157
44Palazsu & Levin5:5610:3016:26156
45ludens5:5810:2816:26154
46Zsotie6:089:1915:27119
47Tűzoltók6:1110:2516:36153
48Ancs6:1410:0716:21148
49Alle6:1810:3216:50159
49Probi6:1810:3616:54160
51Togo6:2210:2816:50155
52koszta6:239:0415:27106
52Jig$aw6:2310:2016:43151
54Motte Jr6:279:5416:21140
55Gubirobi6:329:2015:52120
56Pulykimaki6:359:2215:57121
57Fonte6:399:5216:31137
57mjdgm6:399:5216:31138
59Berci és Rózsa6:439:5816:41142
60Mihul6:4610:0816:54150
61Mackók6:489:5916:47141
62ark037:029:1316:15113
63P3067:049:3516:39127
63Bluedog7:049:3616:40126
65Éva7:189:1016:28110
66Trainlux7:229:1416:36117
67Pilis507:299:2616:55122
+1laszloistvan 12:30 169


Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]