EZ EGY TESZT OLDAL!!!
FAQ

XXXVIII. GEOCACHING FESZTIVÁL és VERSENY

Versenykiírás

Tarnai Tájvédelmi Körzet - Keserű-völgy

2019. szeptember 14. szombat

2019 őszi versenyén egy olyan helyre invitálunk benneteket, aminek még a környékén sem jártunk. Ez a szinte érintetlen terület, ládában sem túl gazdag, járjuk be együtt a verseny idején. Egy kicsit hardcore versenyre számítsatok, hiszen már a bázis megközelítése sem hétköznapi.

Bázis: Keserű-völgyi vadászház (térkép)

A helyszín megközelítése autóval: Járdánházán fordulj balra Ivánkapuszta felé.
Parkoló itt: N48 09.269 E20 12.623

FIGYELEM!!! A parkoló és a bázis között 2,9 km gyaloglás vár rátok egy jó minőségű erdei aszfaltúton. A bejutáshoz érdemes hozni görkorit, gördeszkát vagy rollert esetleg kerékpárt. Gépkocsival nem lehet a bázishoz behajtani!

Segítségül használjatok GARMIN NAVIGÁCIÓ-t!

Szálláslehetőség: a környékbeli településeken egyénileg

Geomenü: tárkonyos leves, palacsinta

Verseny

Minden kör 2 km átmérőjű lesz!

Rövid táv - Kisgyerekeseknek, idősebbeknek ajánlva

A bázis 2 km körzetében kb. 30 rejtett pont, melyből 6-8db-ot kell megkeresni. Azok a csapatok indulhatnak a rövid távon, ahol legalább egy 14 év alatti gyerek, vagy 55 év feletti felnőtt is részt vesz.

Közép táv - Nagyobb gyerekekkel egy könnyebb kirándulás

A bázis 2km körzetében kb. 30 rejtett pont, melyből 9-11db-ot kell megkeresni.

Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

Hosszú táv - Az igazi klasszikus, akik szeretik a kihívásokat

A bázis 2km körzetében kb. 30 rejtett pont, melyből 15db-ot kell megkeresni.

Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

A verseny menete


Az induláskor bélyegzővel ellátott versenylapot kapnak a versenyzők, melynek birtokában számítógépről minden GPS-re egyenként töltik fel a rajtnál a szervezők a versenypontokat. Ennek megtörténte lesz a versenyző rajtjának ideje. A versenylapon szerepelnek a pontok nevei, rövid nevei, egy táblázat a multimátrixhoz, valamint egy térkép, amelyen megtalálhatóak az adott kategóriában szereplő pontok.

Mivel a pontokat csak induláskor ismerik meg a versenyzők, a versenyidőbe beleszámít az útvonal tervezése, a pontok megtalálása, a multimátrix leolvasása és a ponton található palack visszarejtése is.

A pontok leolvasására egy ún. MultiMátriX ellenőrző rendszert használunk, amelyről itt olvashattok részletesen, de természetesen a helyszínen is segítenek a szervezők a MM helyes használatában.

A helyszínen korlátozott számban igényelhetőek egyesületi GPS készülékek. A mobiltelefonok és az azokon futó alkalmazások nem a legpraktikusabbak a verseny teljesítésre, így célszerűbb a GPS használata.

A verseny előtti napokban fog megjelenni a hozzá tartozó eseményláda. A ládához jelszó nem tartozik. A jelenlétet egy "jelszó nélküli megtalálás" log típussal jelentsétek be, melyet igyekszünk hamar jóváhagyni. A pont nem csak a távot nevezéssel teljesítőknek jár, hanem mindenkinek, aki elindult a versenyen, vagy elkísért valakit vagy egyszerűen csak benézett pár percre a bázisra, hogy beszélgessen, nézelődjön kicsit. Ha nem indultál egyik csapatban sem, akkor a "jelszó nélküli megtaláláshoz" kérünk, mindenképpen tölts fel egy helyszínen készített fotót.

Rajt

Folyamatos indítás 09:00-12:00 között. Nem lehet több távon indulni. Azt a távot válaszd, amelyiket meg tudod csinálni és a felkészültségednek megfelelő!

Beérkezés

Legkésőbb 17:00 óráig. A 17:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

Eredményhirdetés: 17:10

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! A versenyen való indulás a fenti szabályok elfogadását jelenti. A szabályok betartását bárhol mozgó ellenőrök felügyelhetik.

Napnyugta: 18:59

Nevezési díj:

Előnevezéssel és előreutalással 2.000,-Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 1.400,-Ft/GPS (/csapat)

(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen és 1db pólót tartalmaz!)

Geomenü: 1.300,-Ft/adag

PÓLÓMÉRETEKET (s-m-l-xl-xxl) és TÍPUST (női-férfi) ki tudjátok választani a nevezési felületen. A póló a szokásos FOL típus és méretezés! A nevezés díj csak 1 pólót tartalmaz.A pólórendelés gördülékenységéhez kérünk mindenkit a méret és fazon (női/ffi) teljes kitöltésére!
Plusz pólók rendelésére a nevezési felületen, a pontos fazon, méret és darabszám megadásával van lehetőségetek. Ezeket is a nevezéskor vehetitek át. A nevezés lebonyolítása után megmaradó pólók - szokás szerint - cactushoz kerülnek át és a továbbiakban ott vásárolhatóak meg.

Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

Figyelem!

Pólót csak a 2019. szeptember 1-ig beérkezett, és darabszámot, méretet stb. pontosan tartalmazó nevezésekhez tudunk biztosítani!

Szokás szerint lesz plusz mennyiség, de sem a méret választékot, sem a mennyiségi készletet illetve a megrendelés utáni méretváltoztatásokat nem tudjuk garantálni.

Helyszíni nevezési díj:

2.500,-Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 1.800,-Ft/GPS (/csapat)

Előnevezési határidő: 2019. szeptember 9. 24:00

Díjazás: Mindhárom kategóriában az első helyezett plakettel és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza.
Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, az általad választott táv, kiírásban megadott minimum pontját teljesítened kell.


Az ajándéksorsolás kizárólag a jelenlévő versenyzők között történik az eredményhirdetés után, mind a fődíj, mind az egyéb ajándékok tekintetében, azok átvétele a helyszínen és személyesen lehetséges!

Tehát átvétel azonnal, helyben és személyesen!

A fődíj esetén - az adózási szabályok miatt- a nyertestől egy sor személyes adatra van szükség, a versenyt helyszinén, illetve az azt követő napokban.

A sorsolás két azonos tartalmú listából történik. Az első listából az ajándéktárgyak kerülnek kisorsolásra, a másodikból a fődíj. Így mindenképpen érdemes megvárni a sorsolás végét, hiszen az ajándéksorsoláson megnyert tárgy mellett minden teljesítőnek esélye van a fődíj megnyerésére is!

A köszönjük fő támogatónk, a Garmin Magyarországi Képviselet segítségét!

További ajándéktárgyak, díjak felajánlását örömmel vesszük!

Díjak:

- Garmin ajándékok

- Geocaching ajándékok

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]