FAQ
\n XLIII. GEOCACHING FESZTIVÁL és VERSENY\n

Siklós-Máriagyűd

\n

2022. október 08.

\n
\n

 

\n

A mostani versenyen egy olyan helyre invitálunk benneteket, aminek még a környékén sem jártunk. Ez a szinte érintetlen terület, ládában sem túl gazdag, járjuk be együtt a verseny idején. Egy kicsit hardcore versenyre számítsatok, hiszen már a bázis megközelítése sem hétköznapi.

\n

 

\n

Bázis:

\n

A helyszín megközelítése autóval:

\n

Parkolási lehetőség:

\n

Segítségül használjatok GPS-t, vagy a játékostársak által fejlesztett mobil applikációk valamelyikét (g:hu, geoládák)!

\n

Szálláslehetőség: a környékbeli településeken egyénileg

\n

Verseny

\n

A bázis körüli 2 kilométer sugarú körben kihelyezett, a versenyszámnak megfelelő számú pont megkeresése és az abban található Multimatrix kód kiolvasása.

\n

 

\n

Családi/Senior - Kisgyerekeseknek, idősebbeknek ajánlva

\n

A bázis 1,5 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 6-8 db-ot kell megkeresni. Azok a csapatok indulhatnak a rövid távon, ahol legalább egy 14 év alatti gyermek, vagy 55 év feletti felnőtt is részt vesz.

\n

 

\n

Közép táv - Nagyobb gyerekekkel egy könnyebb kirándulás

\n

A bázis 2 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 9-11 db-ot kell megkeresni.Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

\n

 

\n

Hosszú táv - Az igazi klasszikus, akik szeretik a kihívásokat

\n

A bázis 2 km körzetében kb. 30 rejtett pont, amelyből 15 db-ot kell megkeresni.Ezen a távon nincs megkötés, bárki indulhat rajta.

\n

A verseny menete

\n

Az induláskor bélyegzővel ellátott versenylapot kapnak a versenyzők, melynek birtokában számítógépről minden GPS-re egyenként töltik fel a rajtnál a szervezők a versenypontokat. Ennek megtörténte lesz a versenyző rajtjának ideje. A versenylapon szerepelnek a pontok nevei, rövid nevei, egy táblázat a multimátrixhoz, valamint egy térkép, amelyen megtalálhatóak az adott kategóriában szereplő pontok.

\n

 

\n

A sorállás elkerülése érdekében, pontfeltöltés céljából már a rajtidő előtt átveszünk gps készülékeket, melyekre feltöltjük a versenypontokat. Ebben az esetben kérjük a készülékeket jól megkülönböztethető módon nevesíteni, megjelölni, hogy mindenki a saját készülékét kapja vissza. Az előre feltöltött készülékek a rajt kezdő időpontjáig letétbe kerülnek, azt a rajt időpontjától, a versenylappal lehet átvenni. A rajtidő a gps és a versenylap átvételi időpontja. 

\n

Az adminisztrációt is igyekszünk hamarabb elkezdeni, ahogy az első játékosok megérkeznek.

\n

 

\n

Mivel a pontokat csak induláskor ismerik meg a versenyzők, a versenyidőbe beleszámít az útvonal tervezése, a pontok megtalálása, a multimátrix leolvasása. 

\n

A versenypontok a szokásos rejtett palackban lesznek kihelyezve. Kérjük a kódokat ne vegyétek ki -a palack felnyitása nélkül is leolvasható- és az eredeti helyére rejtsétek vissza. 

\n

A pontok leolvasására egy ún. MultiMátriX ellenőrző rendszert használunk, amelyről a MultiMátriX használati útmutatóban olvashattok részletesen, de természetesen a helyszínen is segítenek a szervezők a MMX helyes használatában.

\n

A helyszínen korlátozott számban igényelhetők egyesületi GPS készülékek (garmin etrex). Ha biztosra akarsz menni, akkor foglalj le magadnak egyet a verseny@geocaching.hu címen.

\n

A mobiltelefonok és az azokon futó alkalmazások nem a legpraktikusabbak a verseny teljesítésre, így célszerűbb a GPS készülék használata. A kölcsönzéséhez akkumulátort/elemet nem tudunk biztosítani, erről az igénybe vevőnek kell gondoskodni. (2 db AA akku vagy elem) Amennyiben mégis a telefon használata mellett döntenél, kérjük gondoskodj a megfelelő kábelről és légy tisztában vele, hogy a készülékeden hova kell a versenypontokat tartalmazó gpx fájlt feltölteni.

\n

Az eseményláda megtalálásának bejelentése

\n

A verseny előtti napokban fog megjelenni a verseny eseményládája. A ládához jelszó nem tartozik. A jelenlétet egy \"jelszó nélküli megtalálás\" log típussal jelentsétek be szigorúan egy 9:00 utáni időponttal és a versenynap dátumával, melyet igyekszünk hamar jóváhagyni. Az ennél korábbi időponttal való bejelentés érvénytelen, azt nem fogjuk elfogadni. A 9:00 előtti időponttal való bejelentés csak a hosszútáv győzteseinek engedélyezett, a dobogós sorrenddel megegyező módon. Így a P1, illetve annak dobogós helyei a verseny hagyományok értelmében minden esetben a verseny hosszútávjának győztesét. és 2., 3. helyezettjét illeti. Az indokolatlan 9 óra előtti logok nem lesznek jóváhagyva az érvényes időpontra való módosításig. Az érvényes megtalálás nem csak a versenytávot teljesítőknek jár, hanem mindenkinek, aki elindult a versenyen, vagy akár kísérőként, látogatóként részt vett a fesztiválon, még ha csak benézett pár percre a bázisra, hogy beszélgessen, nézelődjön kicsit. Ha nem neveztél, csak elindultál egyik csapatban, vagy csak látogató voltál, akkor a \"jelszó nélküli megtaláláshoz\" kérünk, mindenképpen tölts fel egy helyszínről készített azonosítható fotót.

\n

Rajt

\n

Folyamatos indítás 09:00-11:00 között. Nem lehet több távon indulni. Azt a távot válaszd, amelyiket meg tudod csinálni, ami a felkészültségednek megfelelő!

\n

Beérkezés

\n

Legkésőbb 16:00 óráig. A 16:00 óra után érkezők eredményét nem tudjuk figyelembe venni, és nem garantáljuk, hogy felkerülnek az eredménylistára!

\n

Eredményhirdetés: 16:20

\n

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, az MGKE kártérítési vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el! A versenyen való indulás a fenti szabályok elfogadását jelenti. A szabályok betartását bárhol mozgó ellenőrök felügyelhetik.

\n

Napnyugta: 20:34 

\n

Előnevezés

\n

Előnevezéssel és előreutalással 2500,-Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 2000,-Ft/GPS (/csapat)

\n

(1 MGKE tag 1 csapatot indíthat kedvezményesen és 1db pólót tartalmaz!)

\n

Geomenü: 2200 Ft/adag

\n

PÓLÓMÉRETEKET (S-M-L-XL-XXL) és TÍPUST (női-férfi) ki tudjátok választani a nevezési felületen. A póló a szokásos FOL típus és méretezés! A nevezés díj csak 1 pólót tartalmaz.
A pólórendelés gördülékenységéhez kérünk mindenkit a méret és fazon (női/ffi) teljes kitöltésére!

\n

Plusz pólók rendelésére a nevezési felületen, a pontos fazon (férfi, női), méretek megadásával van lehetőségetek 2000 Ft/db áron. Ezeket is a helyszíni regisztráció során vehetitek át.

\n

Figyelem!

\n

Pólót csak a 2022. szeptember 22. éjfélig beérkezett, és méretet pontosan tartalmazó nevezésekhez tudunk biztosítani, amennyiben az átutalás is megérkezett!

\n

Szokás szerint lesz plusz mennyiség, de sem a méret választékot, sem a mennyiségi készletet illetve a megrendelés utáni méretváltoztatásokat nem tudjuk garantálni.

\n

Helyszíni nevezés

\n

3000 Ft/GPS (/csapat), MGKE pártolóknak és tagoknak: 2500 Ft/GPS (/csapat)

\n

Helyszíni nevezés esetén geomenüt, pólót nem tudunk garantálni, azt csak az esetleges többlet esetén tudunk biztosítani, érkezési sorrendben a készlet erejéig.

\n

Határidők:

\n

Előnevezés, pólórendeléssel: 2022. szeptember 22. éjfélig

\n

Előnevezés, geomenü és póló nélkül, csak verseny: 2022. szeptember 22. éjfélig

\n

Helyszíni nevezés a verseny napján 10:45-ig lehetséges.

\n

 

\n

Az előnevezések csak az átutalással együtt érvényesek.

\n

A nevezés díjat, a rendelt geomenük és pólók árát egyösszegben kérjük átutalni legkésőbb a nevezést követő napon. A közlemény rovatban mindenképpen tüntessétek fel a felhasználó azonosítót az alábbi formában: userid=xxx, hogy a beérkezett összegeket a jelentkezőhöz tudjuk párosítani.

\n

Az összeget az alábbi számlára kérjük utalni: Erste Bank: 11600006-00000000-13015547

\n

Díjazás

\n

Mindhárom kategóriában az első helyezett plakettel és oklevéllel, a második és harmadik helyezett oklevéllel térhet haza.

\n

Ahhoz, hogy részt vehess a sorsoláson, az általad választott táv, kiírásban megadott minimum pontját teljesítened kell.

\n

Az ajándéksorsolás kizárólag a jelenlévő versenyzők között történik az eredményhirdetés után, mind a fődíj, mind az egyéb ajándékok tekintetében, azok átvétele a helyszínen és személyesen lehetséges!

\n

Tehát átvétel azonnal, helyben és személyesen!

\n

A fődíj esetén - az adózási szabályok miatt- a nyertestől egy sor személyes adatra van szükség, a versenyt helyszinén, illetve az azt követő napokban.

\n

A sorsolás két azonos tartalmú listából történik. Az első listából az ajándéktárgyak kerülnek kisorsolásra, a másodikból a fődíj. Így mindenképpen érdemes megvárni a sorsolás végét, hiszen az ajándéksorsoláson megnyert tárgy mellett minden teljesítőnek esélye van a fődíj megnyerésére is!

\n

További ajándéktárgyak, díjak felajánlását örömmel vesszük!

\n

Díjak

\n

- Szponzor ajándékok

\n

- Geocaching ajándékok

Bejelentkezés név:  jelszó:   [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a turistautak.hu oldalon is használhatod!

[fejlesztési ötletek] [grafikonok] [szavazások] [jogi tudnivalók] [e-mail] [impresszum]